Ditt Personliga Belöningssystem

Att använda ett personligt Belöningssystem som Motivation är väldigt effektivt. Det har blivit ganska vanligt att man tröstar sig själv istället ”att det är så synd om mig så jag ska unna mig den här väskan eller det här godiset”. Det kanske är synd om dig men det går ju att ändra på. Du har ju makten att ändra på ditt liv så du istället känner att du är lycklig istället för att det är synd om dig även om du har gått igenom jobbiga saker i ditt liv. Att ta av sig offerkoftan är ett val som är möjligt för alla. Ens inställning eller attityd är det som gör skillnad. Det farligaste som finns är att stagnera och bara acceptera ett dåligt tillstånd, vare sig det gäller hälsa eller allmänt välmående, fysiskt och psykiskt och det hänger ihop allt du gör och inte gör. 

Först behöver man skapa bra vanor som gör att man bygger sig själv stark och det gör man genom att äta rätt, motionera varje dag, gärna promenader utomhus i dagsljus och att sova rätt. Man bygger sig stark genom att först ha grundläggande goda vanor som gör dig starkare och mer motståndskraftig och det gör dig mer stresstålig också.  

Du är inte dina dåliga vanor, det går att sparka ut dåliga vanor och ersätta dem med bra vanor. Dåliga vanor är sånt som hindrar dig från att nå dina mål i livet och bra vanor är förutsättningar för att du ska nå dina mål i livet. Alla har dåliga vanor för de har en förmåga att smyga sig på oss lite så där obemärkt. Därför behöver man göra en självkontroll på sig själv, som en besiktning av en bil typ. Att skriva av sig är ett fantastiskt bra hjälpmedel att göra en granskning av sig själv. Att göra ett tidsschema är också väldigt bra för då har du bestämt vad du ska göra och du slösar inte bort dyrbar tid på sånt som drar dig bort från dina mål i livet. Det här är vanligt inom Personlig Utveckling att du har disciplin på dig själv vad du ska göra och du kommer att nå dit du vill och kommer att njuta mer av vägen dit också. 

Du förstår att det krävs ansträngning av dig att ta dig dit du vill men det kommer att kosta dig mer att inte ta tag i dina problem för problemen kommer att växa om du inte gör något alls eftersom det kommer att tära på dig och ta all energi ifrån dig för du vet innerst inne att du inte har gjort något åt det. Att göra något åt vad du vill ändra på är viktigt för din självkänsla. Att skriva av sig vad du har åstadkommit varje vecka, säg varje fredag morgon t.ex. gör att du kan belöna sig själv för ditt engagemang och du kommer också att se svart på vitt vad du har åstadkommit. Det blir då bevis för dig själv att du har visst gjort bra saker och du har agerat och det kommer att stärka din självkänsla. 

Sätt upp ett Belöningssystem för dig som Motivation vad du ska få för rimliga belöningar när du har åtgärdat eller ändrat på vissa beteendemönster som du lagt dig till med. Se detta som en viktig del i att nå dina mål för du vet att du behöver komma över de dåliga vanorna som faktiskt blockar dig mot din framgång vad nu framgång är för dig. Det ska ingå i din långsiktiga plan som du har gjort, belöningar längs vägen och fira gärna dina större milstolpar tillsammans med nära och kära som vill att du ska nå dina mål i livet. Välj bort vänner som inte vill att du ska nå de här målen i ditt liv och som kanske t.o.m. kritiserar dig eller försöker stoppa dig från att då dina mål i livet. Det är viktigt att du tar till åtgärder av självbevarelsedrift och sätter dina mål i livet i fokus. Vem vet, du kanske får med dig andra på vägen att också agera mot sina liv i målet. 

Länk i menyn till våra olika Coachningsalternativ och även vårt Mentorskapsprogram om du har Mål i livet som kommer att innefatta Business. 

Varmt välkommen!