Kick out Fear – ett av våra coachningämnen

Allvarligt talat så drivs många av rädsla och därför kommer vi att reda ut olika slags rädslor som vanligtvis styr mångas liv – hur är det med dig!

Hur kan någon drivas av rädsla kanske du undrar? Om du fattar beslut eller undviker omständigheter i ditt liv baserat på rädsla för vad som kan hända så drivs du av rädsla. 

Att vidta försiktighetsåtgärder för att undvika fara är något annat, vi utsätter oss inte för vad som helst bara för att säga att vi inte kontrolleras av rädsla om det är uppenbart farligt. Vi tar alla risker i vårt liv och undviker saker baserat på en riskfaktor vi värderar som för högt.

Men ibland värdesätter vi risken för hög och den får fel proportioner. Detta kan vara ett personligt drag som skiljer sig från person till person, men också från tid till annan beroende på hur vi känner för tillfället. När rädsla begränsar oss i vårt liv eller hindrar oss från att nå våra mål och drömmar i livet, är det något som inte stämmer. Det kan vara rädsla för vad andra kan tycka om oss, det kan vara rädsla för att vi kanske inte lyckas så det är ingen idé att ens försöka eller rädsla för att vi kommer att förlora något eller någon. Vi bygger upp en inbillad safe zone, vi har pratat om detta ämne i ett annat blogginlägg, om en inbillad safe zone och det är väldigt intressant.

Att tro att allt kommer att förbli exakt samma är en illusion. Och bara för att saker förändras betyder det inte att det är något dåligt. Människor förändras, tider förändras så vi måste anpassa oss och ta kontroll över hur vi förändras, hur vi väljer att förändras. Så varför låta rädsla styra din vardag och dina beslut? Rädslor kan hålla oss tillbaka, stjäla vår glädje och målmedvetenhet i livet och t.o.m. ge oss tunnelseende. 

Osäkerhet är en del av livet och det betyder inte att det är skrämmande. Osäkerhetsfaktorer är en viktig aspekt här och det har också att göra med att vilja ha kontroll. Ofta har vi förväntningar för hur saker och ting ska bli. Ibland blir vi förvånade när saker och ting blev t.o.m. bättre än vi ens planerade eller hoppades på. Förväntningar ingår i rädsla för misslyckande och även i andra rädslor.

Vi tänker fortsätta på det här ämnet och vi gör det i våra olika coachningsalternativ med olika djup beroende på vilket alternativ du väljer. 1: 1 är skräddarsydd för dig. Så vad är du rädd för i ditt liv eller karriär? Och vilken rädsla vill du övervinna i ditt liv?

Välj ditt favoritcoachningsalternativ i menyn och låt oss komma igång! eller

Kontakta oss på mindset@attitudeacademy.eu för att boka ett telefonsamtal eller ett möte online för att ta reda på mer vad som passar dig – välkommen!

Finns på Engelska och på svenska & vi är baserade i Stockholm.